Welland WBF Hudskydd & Häftborttagning

Hudskyddsbarriärfilm och häftborttagningsmedel.  Silikonbaserad, alkoholfri formulering i våtservett. Skydd mot frätande ämnen och hudslitage. Mycket hudvänlig. Svider inte och torkar inte ut huden. Bildar en mjuk, skyddande hinna som andas. Underlättar borttagning av häftor och häftrester från huden. Finns i två utföranden.

Ingår i högkostnadsskyddet för stomiopererade.

Welland WBF Hudskydd & Häftborttagning

Hudskyddsbarriärfilm och häftborttagningsmedel.  Silikonbaserad, alkoholfri formulering i våtservett. Hudskydd mot frätande ämnen och hudslitage. Mycket hudvänlig. Svider inte och torkar inte ut huden. Bildar en mjuk, skyddande hinna som andas. Underlättar borttagning av häftor och häftrester från huden. Finns i två utföranden.

Ingår i högkostnadsskyddet för stomiopererade.

Produktinformation

WBF (Welland Barrier Film) har utvecklats särskilt för användning vid colostomi, ileostomi och urostomi. WBF är ett hudskydd och skyddar huden mot frätande enzymer i avföring och kroppsvätskor samt skonar huden vid avlägsnandet av häftor. Samtidigt är den mycket effektivt häftborttagningsmedel och avlägsnar stomiplattor och häftrester på huden. En oskadad hud kring stomin främjar stomibandagets vidhäftning vilket i sin tur minskar risken för läckage och hudskador. WBF orsakar ej sveda vid applicering på normal, röd, öm eller avskavd hud.
En mindre våtservett (1,7 ml aktiv beståndsdel) är tillräcklig för både skydd och borttagning av häftrester vid stomi. Våtservetten strykes på huden vid byte av stomi-häftplatta varigenom en skyddande hinna (barriärfilm) bildas. Samtidigt avlägsnas gamla häftrester från huden. Förpackning 50 st.
Varunummer 20 57 26 – (Lev.art.nr. WBF050)
En större våtservett (2,8 ml aktiv beståndsdel) som är steril. Denna är lämplig för skydd av större hudområden. Den är också lämplig för sårvård och inom neonatal- och barnsjukvård. Förpackning 30 st.
Varunummer 20 29 34 – (Lev.art.nr. WBF100)
 1. Rengör området som skall skyddas.
 2. Ta ut våtservetten ur förpackningen. En liten rivanvisning finns på ena sidan av förpackningen.
 3. Stryk med våtservetten över huden som skall skyddas och/eller skall rengöras från häftrester (torkar på några sekunder).
 4. Vid stomi: sätt på stomibandaget som vanligt.
 • Welland WBF bildar en långtidsverkande hudskyddsbarriärfilm.
 • Welland WBF är särskilt lämplig för användning vid kolostomi, ileostomi och urostomi och för personer som är reservoaropererade.
 • Welland WBF skyddar huden mot frätande enzymer i avföring och kroppsvätskor och skonar huden vid avlägsnandet av häftor.
 • Welland WBF underlättar borttagning av häftor och häftrester från huden. Lösningsmedlet avdunstar genast efter applicering och på några sekunder bildas en klar och mjuk hinna som andas.
 • Barriärfilmen löses inte upp av vatten och bildar en bra yta för vidhäftning.
 • Welland WBF innehåller inte alkohol. Den orsakar ej sveda vid applicering på normal, röd, öm eller avskavd hud, och den torkar ej ut huden.
 • Upprepad applicering kan ske utan risk för pålagring eller klistrighet. Hudskyddet blir mjukt och smidigt.
 • Welland WBF våtservett finns i två storlekar innehållande 1,7 resp 2,8 ml lösning.
 • Welland WBF våtservett 2,8 ml är steril och har flera användningsområden.
 • Welland WBF är enkel att använda, och lätt att ha med sig.
 • Welland WBF är ekonomisk i användning.

Demonstrationsvideo

Demonstrationsvideo

Varunummer (Art.nr) & Bruksanvisning

Welland WBF Hudskydd & Häftborttagning image4
Welland WBF Hudskydd & Häftborttagning numbers
Beställ Gratisprover
Tillbaka till Produkter
Welland WBF Hudskydd & Häftborttagning guide

Varunummer (Art.nr) & Bruksanvisning

Welland WBF Hudskydd & Häftborttagning guide
Welland WBF Hudskydd & Häftborttagning numbers mobile
Beställ Prover
Tillbaka till Produkter