Welland Flair Active Uro

Welland Flair Active Uro tömbar häftpåse är i första hand avsedd för urostomiopererade. Bandaget har en optimal form och storlek, med en volym på 520 ml. Påsen har backventil.

NOTERA: Flair Active Uro är endast tillgängligt för dem som bor landstinget Västra Götaland.

Welland Flair Active Uro

Welland Flair Active Uro tömbar häftpåse är i första hand avsedd för urostomiopererade. Bandaget har en optimal form och storlek, med en volym på 520 ml. Påsen har backventil.

NOTERA: Flair Active Uro är endast tillgängligt för dem som bor landstinget Västra Götaland.

Produktinformation

Flair Active är tillverkad med ny teknik och nytt material. Resultatet är ett stomibandage med bättre funktion i flera viktiga avseenden. Detta ger höjd livskvalitet för den stomiopererade. Det yttre komfortmaterialet är av nytt slag i Flair Active. Detta material är mycket mjukt och behagligt och ger bästa tänkbara komfort. Det minskar väsentligt risken för svettning under bandaget. Materialet är trots sin mjukhet kraftigt vattenavvisande. Det är därför mycket praktiskt och ändamålsenligt vid dusch och bad. Flair Active ger största tänkbara diskretion och ökad trygghet genom modernt komfortmaterial i kombination med tyst flerlagrad luktbarriärfilm.

Tack vare inspektionsöppning i påsens mjuka beige framsida blir det enkelt för brukaren att utan hjälp av anhörig eller personal fästa bandaget över stomin och uppnå god passning för undvikande av läckage. Det blir också möjligt inspektera stomin och urinen utan att ta av bandaget. Urinen kan även inspekteras nertill närmast avtappningsstycket.

Avtappningsstycket är liksom vidhängande förslutningshatt av mjuk, eftergivlig plast som ger god komfort och möjliggör reglering av urinflödet vid tömning. Förslutningshatten har överst en utskjutande del (ett tumgrepp) som gör att den kan öppnas på ett enkelt och säkert sätt. Avtappningsstycket är ovalt, robust och flexibelt. Det ger maximal säkerhet och låg profil. Det ovala avtappningsstycket är konstruerat för att passa samtliga urinuppsamlingspåsar för nattbruk. Sammankopplingsrör behövs inte. Detta medför trygghet för brukaren. Han kan själv klara kopplingen utan assistans, och han riskerar aldrig stå utan sammankopplingsrör. Detta innebär en besparing, både i form av material och genom minskat behov av hjälp.

Mellan tömningarna kan avtappningsstycket vikas upp i en ficka. Avtappningsstycket hänger härigenom inte ner och skaver mot ljumsken
eller benet. Detta ger optimal komfort, en låg profil och maximal diskretion samt full rörlighet utan begränsning av stomin.

Hudskyddsplattan (Hyperflex Plus™) ger ett utomordentligt gott hudskydd, stor följsamhet och säkerhet. Hudskyddsplattans ovala form med extra säkerhet i position klockan 3 och 9 ger skydd mot läckage, även i situationer med stor påfrestning såsom t ex vid parastomalt bråck.  Tjockleken hos hydrokolloiden är anpassad för urostomi vilket ger maximalt hudskydd som möjliggör lång bärtid och bättre ekonomi. Skyddsfilmen till häftplattan bildar snett nertill en flik som gör den enkel att avlägsna när bandaget skall fästas på kroppen. Hudskyddsplattan är placerad högt upp på påsen vilket ger minimalt överhäng och en låg diskret profil även när påsen börjar bli full.

Flair Active Uro finns förutom med uppklippbart hål (13-60 mm) också med flera olika färdiga hålstorlekar anpassade till förhållandena vid urostomi, håldiameter 19, 22, 25 och 29 mm.

Varunummer (Art.nr)

Beställ Gratisprover
Tillbaka till Produkter

Varunummer (Art.nr)

Beställ Prover
Tillbaka till Produkter