Flair Active Tömbar (Äldre versionen)

Flair® Active är ett stomibandage som ger dig möjlighet att känna dig trygg och säker och kunna leva ditt liv precis så som du önskar. Detta oavsett vad slags aktiviteter du vill ägna dig åt!

Flair Active Tömbar (Äldre version)

Flair® Active är ett stomibandage som ger dig möjlighet att känna dig trygg och säker och kunna leva ditt liv precis så som du önskar. Detta oavsett vad slags aktiviteter du vill ägna dig åt!

Produktinformation

Det yttre komfortmaterialet är mycket mjukt och behagligt och ger bästa tänkbara komfort. Det minskar väsentligt risken för svettning under bandaget. Materialet är trots sin mjukhet mycket vattenavvisande och därför synnerligen praktiskt vid dusch och bad.

Flair Active tömbar Midi är anatomiskt skuren och har en konstruktion som minskar risken för ”pannkaksbildning”, dvs. att innehållet fastnar upptill i påsen. Flair Active finns i två olika påsstorlekar, Midi resp Maxi.

Wellands beprövade Hyperflex™ hudskyddsplatta är mycket följsam och smidig. Den ger säker vidhäftning på huden, även under besvärliga hudförhållande och yttre påfrestning. Plattans enastående hydrokolloid är utomordentligt hudvänlig och befrämjar läkning i irriterad eller skadad hud.

Skyddsfilmen till plattan bildar nertill en flik som gör den enkel att avlägsna när bandaget skall fästas på kroppen.

 

Flair Active Convex Ileostomy Seal

Flair Active tömbara häftpåse har integrerad tömnings- och låsmekanism som förenklar tömning av innehållet. Genom att lyfta i en tunn flik (”flärp”) nederst på utloppet öppnas mynningen mycket enkelt, oavsett avföringens konsistens. Frånvaron av kanter och dubbla plaster i utloppet bidrar ytterligare till att det vid tömning blir enkelt att hålla rent. Detta integrerade påslås ger maximal säkerhet. Det är mjukt och behagligt, och diskret att bära.

Flair Active är försedd med Wellands  Dual‑Carb™ filter. Detta filter innehåller en kombination av två typer av aktivt kol. Förutom av metall-salter kemiskt modifierade kolatomer finns i detta filter en optimal inblandning av icke modifierade kolatomer. Härigenom elimineras effektivt, inte bara illaluktande svavelhaltiga ämnen utan också icke svavelhaltiga illaluktande komplexa organiska föreningar vilka uppstår från fisk och mörkgröna bladgrönsaker.

Detta filter är placerat överst i påsens medellinje och är skyddat mot lättflytande tarminnehåll genom ett nytt system av lameller vilket minskar risken för igensättning och s.k. ”ballongeffekt” eller läckage.

Vid tillverkningen används laserteknologi som ger stor precision och därmed ett tillförlitligt och väl fungerande filter. Resultatet blir en optimal och säker gaspassage vilket innebär minskad risk för gasansamling i påsen.

Finns med hål som kan klippas till valfri diameter. Klippanvisningen är tydlig för bästa passform runt stomin. Den finns också i flera färdiga hålstorlekar i olika diameter för att passa de allra flesta utan att behöva klippa. Flair Active tömbar påse finns i två storlekar Midi respektive Maxi. Midi rymmer 340 ml och Maxi 420 ml.

Produktvideo

Varunummer (Art.nr)

Beställ Gratisprover
Tillbaka till Produkter

Varunummer (Art.nr)

Beställ Prover
Tillbaka till Produkter