Loading...

Lev ditt liv utan hinder och begränsningar av din stomi!

Aurum® Xtra är stomibandaget speciellt utvecklad för att ge dig med kolostomi ökad livskvalité. Aurum® Xtra är den nedspolbara stomipåsen som väsentligt underlättar diskret kvittblivning. Du behöver aldrig mer bära med dig ditt förbrukade stomibandage! Du kan nu enkelt spola ner och bli kvitt din stomipåse, snabbt, hygieniskt och obemärkt. Det ger känslan av ett vanligt toalettbesök och friheten att slippa slänga den förbrukade stomipåsen i soporna.

Den unika stomipåsen blev en succé för Hans Inge!

Helsingborgaren Hans Inge,  är numera pensionär efter att ha jobbat många år inom transport och shipping. Efter att ha upplevt några tuffa år 2018-2020, med flertalet operationer så lever han idag ett bra liv med en permanent kolostomi med den nedspolningsbara Aurum Xtra som stomibandage.

Läs hela artikeln om Hans Inge här!

Ny teknik – Nya möjligheter för dig med stomi

Aurum® Xtra som är uppföljaren till Flair Active Xtra är uppbyggd i tre delar. Ny konstruktion och ny teknik som ger bättre funktion och fler alternativ. Aurum® Xtra ger dig valmöjligheten att spola ner innerpåsen med eller utan platta. Det har länge varit efterfrågat hos tidigare modell. Se gärna instruktionsvideo till höger. Den ger en god illustration hur man enkelt använder produkten.

Ny teknik – Nya möjligheter för dig med stomi

Aurum® Xtra som är uppföljaren till Flair Active Xtra är uppbyggd i tre delar. Ny konstruktion och ny teknik som ger bättre funktion och fler alternativ. Aurum® Xtra ger dig valmöjligheten att spola ner innerpåsen med eller utan platta. Det har länge varit efterfrågat hos tidigare modell. Se gärna instruktionsvideo nedan. Den ger en god illustration hur man enkelt använder produkten.

Nedspolbar

Hudvänlig

Diskret

Säker

Uppdaterat
Filter

Unikt
Storleksutbud

Funktioner & Fördelar

  • Ny konstruktion och ny teknik som ger bättre funktion och fler alternativ. Aurum® Xtra ger dig valmöjligheten att spola ner innerpåsen med eller utan platta.
  • Hudskyddsplattans enastående hydrokolloid i kombination med Manuka honung befrämjar frisk hud runt stomin.
  • Nytt Dual-Carb 2® filter med optimal gaspassage minskar risken för gasansamling i påsen, så kallad “ballooning”.
  • Easy2peel™-fliken på hudskyddsplattan gör avlägsnandet smidigare och minskar risken för hudskador.
  • Påsen har ett mjukt och behagligt yttermaterial som ger ökad komfort. Materialet är fuktavvisande och torkar snabbt efter dusch och bad samt minskar risken för svettning under påsen.
  • Tydlig klippanvisning som är enkel att följa, vilket ger en bättre passform runt stomin och minskad risk för läckage.
  • Aurum® Xtra ger dig säkerhet, komfort och trygghet tack vare ett stort urval av såväl volym som hålstorlekar för att kunna tillgodose de flesta individuella behov.
Aurum Xtra - Nedspolningsbart Kolostomibandage

Varför Manuka Honung?

Manuka honung är en naturprodukt som tillverkas av nektar från Manuka blomman i Nya Zeeland. Sedan urminnes tider har honung varit känt för sina terapeutiska egenskaper. Historisk forskning har visat att den här typen av aktiv Manuka honung har antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper samt stimulerar tillväxten av celler som kan påskynda läkningsprocessen vid irriterad hud.

“Jag känner att det är ett stort framsteg. Byte av stomipåse går nu mycket snabbare och är mer hygieniskt än tidigare. Jag säger detta efter att ha haft stomi i 19 år.” 

Fru P.M. från Bexhill, Storbritannien

Frågor & Svar

Hur kan jag vara säker på att det verkligen löser upp sig efter nedspolning? 

Aurum® Xtra är försedd med tre biologiskt nedbrytbara delar: 

1. Den vita innerpåsen är tillverkad av nedbrytbar polymer och viskos papper, cellulosa, vilket löses upp i vatten.

2. Insidan av den vita innerpåsen består av en transparant film som samlar avföringen. Den är också tillverkad av nedbrytbar polymer.

3.
Plattan består av hydrokolloid som är en mix av naturliga ämnen. När hydrokolloiden sänks i vatten så absorberar den vatten och sväller, för att sedan falla samman i mindre bitar och löses upp.

Den huvudsakliga nedbrytningen sker i avloppssystemet under påverkan av bakterier. Det är denna bakteriepåverkan som bryter ner innerpåse och hudskyddsplatta.

Vågar jag spola ner innerpåsen och plattan i toaletten? 

Welland Medical är den enda tillverkaren av nedspolbara stomibandage. Redan 1996 introducerade Welland världens första nedspolbara stomibandage. Sedan introduktionen har bolaget förnyat och förbättrat det nedspolbara stomibandaget.

Nu introduceras Aurum® Xtra, den fjärde generationens nedspolbara stomibandage. Idag är Flair® Active Xtra (tredje generationens nedspolbara stomibandag) och Aurum® Xtra de enda nedspolbara stomibandagen i världen. Dessa stomibandage har genomgått omfattande tester gällande dess nedspolbarhet. Bland annat har de genomgått flera tester enligt internationell standard på Water Research Council, i Swindon i Storbritannien.

I Sverige finns det ett stort antal brukare som dagligen, utan några som helst problem, spolar ner föregångaren till Aurum® Xtra i toaletten för en enklare kvittblivning.

Unikt storleksutbud

8 st

Hålstorlekar

3 st

Volymer: Mini Midi, & Maxi

30 st

Påsar / Förpackning

Aurum Xtra - Nedspolningsbart stomibandage Kolostomi Stomi
Klicka här för beställa gratisprover >