Loading...

En hudvänlig och mångsidig konvexitet för att förhindra läckage

Aurum Convex Tömbar har en djupt konturerad och formbar profil. Bandaget utgör rätt val när tryck fordras, helt eller partiellt, runt stomin för att förhindra läckage. Hos häftpåsen är hudskyddsplattans konvexitet (platå) kupig till skillnad från många konvexa bandage som har rak platå. Detta bandage ger härigenom en säker passning ända intill stomin vilket förhindrar läckage. Platån som är uppbyggd av en termoplast formar sig efter ojämnheterna i hudplanet. Konvexiteten utövar därför tryck selektivt i områden där det behövs. Aurum Convex är idealisk både vid helt och partiellt retraherade stomier.

Individuellt tryck

Aurum Convex anpassar sig efter kroppsformen och ger ett optimalt tryck där det behövs. Konvexiteten formas av kroppstemperaturen. Det milda trycket runt stomin fyller ut de tomma utrymmena runt stomin vilket minskar risken för läckage under hudskyddsplattan

Produktinformation

Tack vare påsens delade framsida i mjukt material blir det enkelt för brukaren, anhörig eller vårdpersonal fästa bandaget över stomin och uppnå god passning för undvikande av läckage. Det blir också möjligt inspektera stomin utan att ta av bandaget.

Nya Dual-Carb® I filter med optimal gaspassage minskar risken för gasansamling i påsen, s.k. “ballongeffekt”. Filtret har utprovad sammansättning av olika typer av aktivt kol för att effektivt eliminera illaluktande ämne. Filtret är särskilt anpassat för ileostomi, tunnflytande innehåll, för att minimera risken för läckage genom filter.

Aurum tömbara häftpåse har integrerad tömnings- och låsmekanism som förenklar tömning av innehållet. Genom att lyfta i en tunn flik (”flärp”) nederst på utloppet öppnas mynningen mycket enkelt, oavsett avföringens konsistens. Frånvaron av kanter och dubbla plaster i utloppet bidrar ytterligare till att det vid tömning blir enkelt att hålla rent. Detta integrerade påslås ger maximal säkerhet. Det är mjukt och behagligt, och diskret att bära.

Bältesöronen på Aurum Convex ger möjlighet att enkelt använda bälte för ökad support och trygghet vid svår bandagering.

Finns i många olika färdigklippta hålstorlekar i olika diameter, samt med uppklippbart hål. Hudskyddsplattan har en tydlig klippguide som gör det möjligt att anpassa hålet oavsett form på stomin. En säker passning runt stomin minskar avsevärt risken för läckage och skadad hud.

De tömbara stomipåsarna i Aurum Convex serien finns i tre olika påsstorlekar och volym, vilket ger fler valmöjligheter för en bättre passform vid vart tillfälle.

Easy2peel™-fliken på hudskyddsplattan gör avlägsnandet smidigare och minskar risken för hudskador.

Påsen har ett mjukt och behagligt yttermaterial som ger ökad komfort. Materialet är fuktavvisande och torkar snabbt efter dusch eller bad, och minskar risken för svettning under påsen.

Aurum Xtra - Nedspolningsbart Kolostomibandage

Aurum för en friskare hud

Welland har kombinerat sin enastående hydrokolloid hudskyddsplatta, Hyperflex, med Manuka honung som befrämjar frisk hud runt stomin. Forskning visar att den här typen av aktiv Manuka honung har antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper samt stimulerar tillväxten av celler som kan påskynda läkningsprocessen. Hudskyddsplattan ger ett utomordentligt gott hudskydd, stor följsamhet och säkerhet.

Jag känner mig så mycket bättre med det nya stomibandaget, mycket mer trygg när jag går ut”

Fru T, Leicestershire, Storbritannien

Aurum Xtra - Nedspolningsbart Kolostomibandage

Aurum för en friskare hud

Welland har kombinerat sin enastående hydrokolloid hudskyddsplatta, Hyperflex, med Manuka honung som befrämjar frisk hud runt stomin. Forskning visar att den här typen av aktiv Manuka honung har antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper samt stimulerar tillväxten av celler som kan påskynda läkningsprocessen. Hudskyddsplattan ger ett utomordentligt gott hudskydd, stor följsamhet och säkerhet. Plattan har en bärare av non‑woven. Tjockleken är 0,9 mm.

Jag känner mig så mycket bättre med det nya stomibandaget, mycket mer trygg när jag går ut”

Fru T, Leicestershire, Storbritannien

Storlekar & Varunummer